Живий колос

Ая Садовская
У небі зайнялась зоря.
У чистому полі ні крихти.
І звідки, скажіть, немовля
Навчилося мати кохати?

Птахи пролетять, і вкруги…
Вкруги тільки люди і землі.
За котрі –  брати – вороги.
За котрі – обійми – смертельні.

І наче життя, як життя. 
Все плине, відбір, і тд.
Так далі.... отеє дитя
Взросло та пішло у солдати.

У небі займисті вогні.
Не зорі, нажаль, автомати.
А людяність ниць у багні.
Священна одна  – то є Мати.

Вже попіл схолонув сивий.
На згарищах тихо навколо.
Та ось, щось звиднілось – живий!
Живий колос звився у полі.

І наче життя, як життя
Все плине, відбір і тд.
Нехай жодне…
                жодне дитя
не вмре… більш ніколи солдатом!