Юлияна Донева - Отмора

Юлияна Великова
ОТМОРА
Площадът   блести,
сякаш току що изметен.
Наоколо тихо,
само фонтана шурти.
Вървя към кафе на открито
в следобеда летен
и гледам как капките скачат
и искрят ли,  искрят.

Ранен следобед… Горещо –
избива на дрямка.
Птица изплашена литва
от храста зелен.
Сядам – поръчвам кафе
и кола със сламка,
пийвам си и отморявам
 в летния ден.