Двiрники

Олесь Птах
Вони мріяли гинути у великій битві
з важким мечем, затиснутим у руці,
піти до Перуна, осяяні світлом слави,
але, воля Богів дає їм лише мітлу,
щоб літати час від часу на Лису Гору
на всесвітні сімпозіуми двірників,
курити і мовчки дивитися на багаття
і потім знов повертатися на ділянки...
А якщо їх чари когось і вбивають,
то тому, що пора прибирати сміття.