Вечар

Виктор Шатило
Даўно пагас чырвоны дзень.
      Палае захад...
      Абапал, скрозь цень,
Струменіць водбліск, - цёплае на дахах.
Бачу: нябёс - алень!
      Рогі гмахам!
      Аблокаў топча пень.
Да зор - імчыць размахам!..