Непотопляемые...

Анатолий Потиенко
        НЕ  ТОНУЧІ...
Знайомий мій був інженер за фахом,
Диплом він мав і балакучий мав язик.
Попрацював він рік… Набрався жаху,
Бо ще з дитинства працювати він не звик.

І тут для язика знайшлась робота,
Бо інженер став комсомольським вожаком,
Де треба вміти розкривати рота –
Талант цей маєш – не потрібен і диплом.

Помітило партійне керівництво,
Сказало:
          -Хлопець – наш! Берем його в райком!
Таких не брати – це вже буде свинство!
І не спитали, а чи має він диплом.

Був крах держави… Залишились друзі.
Його язик теж залишився у ціні .
Він виплив і працює в профсоюзі,
Бо знайте: язики такі не тонуть… Ні!

Таких людей я зустрічав немало –
Номенклатурна гвардія й тепер не спить,
Бо язики їх – вічнеє чесало:
Вони все роблять, щоб нічого не робить!         17.04.2016 р.