Cкрегiт

Ицхак Скородинский
Парасолька в плюскіт, скрегіт,
лисина - що барабан
шкварить, шкварить дощ по пиці
дробом дрібним в драбадан.
Непроглядна, до тремтіння,
ще й марудна тут пітьма...
Де ж ти, жаль душеспасіння?!

Жах горлянку перейма!

По щоці холодна жижа,
у вухах
клекіт куражу!
Ой, тримайте,
зараз,
вріже,
до тепла не добіжу.

Боже, славний, милосердний,
дай дістатися до хати,
вирватися з страховиддя...

Та й,
нехай
почне
світати!

А з небес мені
Що це?!!!

Град, як куряче яйце...