Сонет Шекспира 141

Микола Мага
Мои глаза в тебя не влюблены,
- Они твои пороки видят ясно.

(Закарпатська адаптація)

Но нашто я на сякуй малпі ся женив?
На тварь страшна ги старий попергач*,
Цицьки – як зайцю вуха кось скрутив,
А  шатя здіне – ги завадить ряндя на кутач.


Ги свіні ріпу фурт гризуть мене
Она ай її мати – подла стара босорканя.
Тота напасть бізувно скоро не мине…
Но не бануву же м послухав свого няня! -


"У Вароши у ниї квартіль добра, м чув
Ай БМВ новий – не дакой «Жигулі».
Ти – неваловшний нигда валягув!
Вже ни єдна дівка тя не хоче у селі!"


(Отиць ї гамішний, но головний бухгалтер –
Не буду веце я мішати малтер**!!!)


* кажан, летучая мышь
** будівельний розчин