Прароцтвы

Виктор Шатило
Калi адрынеш ты мяне,
Загубiш шчасце пачуцця,
Я апынуся зноў на дне.
У сутарэннях забыцця -
Вякамi цемру сiлкаваць
I гадаваць любовi зерне!..
Яно мяне, аднойчы, верне.
Каб я не здолеў Вас шукаць:
Каб мог любiць, а не кахаць...