193. Эмили Дикинсон

Ольга Кайдалова
193. Emily Dickinson

I shall know why – when Time is over –
And I have ceased to wonder why –
Christ will explain each separate anguish
In the fair schoolroom of the sky –

He will tell me what “Peter” promised –
And I – for wonder at his woe –
I shall forget the drop of Anguish
That scalds me now – that scalds me now! (1890)
-----------------------------------
Эмили Дикинсон. №193

Я узнАю, узнАю, когда Время иссякнет,
И я прекращу вопрошать «Почему?»,
Христос объяснит мне страдание всякое
В Своём прекрасном небесном дому.

Он скажет о том, что Пётр обещал,
А я, в удивленье пред этим бременем
Забуду те капли, которой Печаль
Меня обожгла в настоящем времени! (08.06.2017)