Каханне

Виктор Шатило
          1

Як сакавітае дасвецце,
Як сонца захад залаты,
Як вінаград блакіціць вецце,
Гэтак мяне тварыла ты;


          2

Між скал, дзе гікалі шакалы,
Сярод лазоўя, дзікіх коз,
Па-над гульнёю вышніх рос
Шукалі мы нябеснай залы!..


          3

Анёлы дзеткамі плылі.
Эфір кружляў ад іхнай славы.
Не існавала - больш - зямлі,
Калі зліліся нашы сплавы...