Небо

Серез
Тихий край, де небо повне полум'яних зір,
Що вони тремтять в екстазі вищої містерії.
Цеє небо незвичайне: жодних чорних дір,
В цьому Всесвіті немає темної матерії.

Коли простір позіхає, вії світ здійма
Й розлива свій щирий усміх новий день над обрієм,
Небо дивні ориґамі робить з білих хмар
Й ллє бурхливі світлоспади в землю щедрим добривом,

Прокидається, що спало, хто упав — встає
І спалахує яскраво те, що ледве жевріло,—
Раптом сходить розуміння: все, що є — моє!
Й захлинається блакиттю погляд ненажерливо.