Сонет Шекспира 1

Микола Мага
(Закарпатська адаптація)


Мы урожая ждем от лучших лоз…
Сонет № 1

Ми Ізабеллу сиплеме в шахтув
Жеби вино бурчало молодоє.
З тобов им упив не єден канчув -
Пак за дівками бігали сь ме двоє.

Цімбору гостив, жун чужих любив
Не раз порожньий бов твуй буділарош 
Ци тямиш як Ілониин газда тя набив
Як в ресторан понесло нас у Варош?

Не скарідуйся, сливовицю пий
Найди  собі  даку сільську  штроманю
Не мерегуйся вже сь не молодий -
Не трать здоровля на Петрову Ганю!

Но позерай – Петро недуйдавий бабрак,
А водки в Гані тритій вже дітвак?