Обожнюю, як вранцi пахнуть дiти!

Виктория Барановская
Обожнюю, як  вранці пахнуть діти:
Недавнім сном і теплим молоком,
Їх дихання - роса в пелюстках квітів,
І кожне з них - Дюймовочка чи Гном.

Взувають капцики - лялькові черевички,
Піжамки стягують, щасливо гомонять,
Любов і радість випромінюють їх личка,
Коли в дорослих починають грать!

Обожнюю, як пахнуть діти ранком:
Конструктором, ляльками, олівцем,
Машинками та м'ячиком на ґанку,
Горобчиком - веселим стрибунцем

І крихтами для голубів на площі,
Ковбаскою для Мурки у дворі,
І парасольками у теплий літній дощик,
Хорошим настроєм о будь-якій порі.

Замурзаними щічками, сніданком,
Прогулянкою з мамою удвох -
Ці запахи святих дитячих ранків,
Які благословив з небес сам Бог!

Одного не люблю останнім часом:
Солдатиків, і танків, і гармат...
Прибрати б зброю з рук дитячих разом!
Нехай живим повернеться солдат

З останньої війни у цьому світі....
Хай молоком і миром пахнуть діти!

            м. Донецьк, 01.06 - 06.06.2017