ПУД ЦУЬК

Пакизат Фатуллаева
Югъ рагъдандихъ уьтмиш хьана,
Зи гуьгьуьлар сугъул ийиз.
Вац1 дереда чашмиш хьана,
Гьамга лепе рагъул ийиз.

Зи к1вачерик - пуд мулдин цуьк,
Зи хуруда - мурк хьайи рик1.
Хайи чилин гуьзел я наз,
Амма гузвач теселли заз.

Пуд цуьк - пуд п1агь. Кузва гьар сад,
Пуд элкъвена хтай саил...
На вуж к1евна, накьвадин къат,
Ярдин чандихъ галамаз вил?