Зи илгьам

Гулья Мисриханова
 Мад ша илгьам ,
заз дагъларин булахдай яд гваз
Куьмек це заз,
 гьахь зин рик1е ашкъидин ц1ай кваз.


Гагь хкаж жез лацу лиф хьиз
 фида вун цавуз,
Хиялривни зи рик1ин ,на ,
 твазва мад лув гуз.

Гагь галат жез физ ацукьда
 цуьк алай тарцел

Гагь сефил жез тек амукьда ,
 шехьиз са ванцел!

Жегьил свас хьиз гагь къугъвада
Шалдин ц1илерив.
За илгьамдин тумар  цада
Дагъдин ценерив.

Гагь кьаз тежез  къати жеда
Ац1уз, къубуяр.
Зин илгьамдин бегьерар я
Яру бубуяр!!!!!