Який захочу, той i буде час

Миклош Форма
Який захочу, той і буде час.
Захочу – ніч. Захочу – день. Як схочу.
Лиш я моєму часові у очі
дивитись маю право повсякчас.

І він ніколи не буває злим.
Хто звинуватив час, той – помилився.
Мій час за мене радше помолився.
Хоча б тому, що я живу – лиш ним.

Я не питаюсь в нього ні про що.
А він мене питається постійно:
чи я уже настільки в часі вільний,
що не злякає вже мене ніщо?..