Вариации на тему

Галина Сайко
                - Калi здзейснiцца, Ты скажы!
                - Не пытайся: калi, калi? -
                На Святое Нikoлi!!!(погов.)
                (бел."нiколi" - никогда)
Ожидала Тебя весной! -
Притерпелась, привыкла к боли.
Может, встретимся завтра?
                Но...
А сегодня - Святой Николи!

Сто рассветов умножу на сто -
и тогда это - капля в море!
Было ль, не было, да поросло
буреломом-полынью-горем!

Песни новые по весне!
Юность! Как же она прекрасна!
Ты шепни:
        - Повторимся? - мне.
Я отвечу:
         - На всё согласна!

       * * *
Я чакаю цябе дауно,
так дауно нясцерпна ад болю!
Можа стрэнемся заутра, мо _
На Святое Нiколi!!!

Сто свiтанкау памножу на сто,
i тады  гэта кропля ,не болей!
Усё, што некалi - парасло
палыном з горкiм  смакам, з соллю!

Зноу гучаць галасы у цiшы!
А вясна на усю моц бушуе.
 - Я  вяртаюся! - мне скажы.
- Дачакалась! - табе скажу я.

          23.05.17
 День Святого Николая-угодника