Що ж ти мене пiдводиш, друже дощу?

Миклош Форма
Що ж ти мене підводиш, друже дощу?
Ти сподівань не виправдав моїх.
Я так чекав, що ти весь світ намочиш,
щоб всі сховались по хатах своїх.

А ти... Про що з тобою говорити,
коли ти кілька крапель націдив?
А я, зізнаюсь, так хотів любити
у дощ... Я для любові жду дощів...

Мій друже, дощу, прошу на майбутнє:
коли ти є в прогнозах, не жартуй...
І подаруй кохання незабутнє.
І щастя зливи щедро подаруй...