Поклич мене у свiт дорослих жiнок вродливих...

Миклош Форма
Поклич мене у світ дорослих жінок вродливих – українок.
Вони – вродливі особливо: їх кожну Бог створив окремо.
І їм, дорослим і вродливим, він щастя побажав од серця –
од серця чистого, святого, небесного, що править світом.

Поклич, я буду тим поетом, який красу твою співає
і возвеличує словами, і саме у твоїй особі
всіх українок називає вродливими, а як інакше,
коли усі вони вродливі – від щонайменших до дорослих.

А ти уже давно напевне мої сприймаєш щирі співи,
як данину всім українкам... А я й насправді щиро вірю
що саме українка в серці несе у вічність Україну,
бо українську вишиванку створила українка – серцем...
І знаю я, що десь у Бога є українська вишиванка...