Я благаю тебе - не спокушуй нiкого, крiм мене

Миклош Форма
Я благаю тебе: не спокушуй нікого, крім мене.
Як ніхто я сприймаю привабливі чари твої.
Я не хочу ні з ким розділити любов і натхнення.
Я без сорому вкраду у світу спокуси твої.

Тиха, горда хода і твоя благородна постава
Викликають піднесення, наче почув цілий світ,
Як кохання моє пролунало в найвищих октавах,
Як здійснила душа вколо тебе щасливий політ.

Все навколо літає душа – береже твої кроки...
І ніхто не підступиться і не образить тебе.
Так і буде літати віднині на довгії роки
Ця душа, що для щастя дала спокусити себе...