З выпадкова не спаленага

Владимир Кабердин
або "Ізноў пабачыў я сялібы - 2"

Адзін і той жа краявід, -
дамы і дрэвы наваколля.
Як на мяжы якой стаіш,
як за сцяной сядзіш  не вольным.

Няма дзе ўзяць сабе агню.
Няма дзе лёду даць умовай.
На Беларусі не знайду
па-беларуску дзе гавораць.

На Беларусі не вакол,
але знаёмстваў з незвычайным
не менш звычайнага было.
Там столькі меж, што мне не файна.

Там толькі холад на мяжы.
Без адчування, што ўсе дома.
Адзін і той жа краявід, -
дамы і дрэвы зноў, і зноў жа ш.