Я зноу вяртаюсь у Беларусь

Петр Клименко
              Бярозу тую многаплачку,
              Что ля бацьковскага двара,
              I тую рэчачку Вушачку,
              Якой далека да Дняпра.

                Пятрусь Броука

Я зноу' вяртаюсь у' Беларусь,
У' край,з дзяцiнства сэрцу мiлы,
Крынiчнай там вады нап'юсь,
У' дарогу каб набрацца сiлы.

У' сiнявокую маЮ,
З каханай быццам на спатканне,
Яе у вершах я пяю,
I пра заход,i пра свiтанне.

Блакiтный плен палеу' iльновых,
I чысцiню азерных вод,
Пра дабрыню людзей вясковых,
I пра бярозку ля варот.

Бярозку тую многаплачку,
Что ля бацьковскага двара,
I тую рэчачку Вужачку,
Якой далека да Дняпра.

Пра тую рэчачку Вужачку,
Дзе мi лавiлi пячкуроу',
Бярозу тую многаплачку,
Якой болЕй,цiм мне гадОу'.

У'белых росах там з табой
Хадзiлi босымi нагамi,
Той бераг рэчачкi быу' свой,
I першае каханне з намi.

I як памру,дык пахавайце,
Не на пагосце,ля двара...
I недалека каб Вужачка,
Якой далека да Дняпра.

                Май,2017.

  Уважаемые,набрано в планшете без белорусского языка,находится с стадии редактирования и переноса в белорусский. У' читается в белорусском как в,Е как е с двумя точками.
Прошу заранее извинения у белорусов.