Коли ти ще не зрозумiла, пояснюю все просто

Миклош Форма
Коли ти ще не зрозуміла, пояснюю все просто, щиро:
я справді хочу бути поруч щодня, щоночі і щоранку.
А тут інакших жодних формул в житті ніколи не буває:
потрібно просто жити разом двом людям – ось і всі рецепти.

Я знаю, що недобро, скоса на нас подивляться сусіди,
а особливо – та сусідка, яка вже так до тебе звикла,
до чаю твого, і до кави твоєї, запашної завжди,
що ладна буде і вкусити мене за все, та я не дамся...

А врешті, що нам погляд скоса очей чужих і тиха заздрість?
Ми заслужили бути разом, хоча б за тих простих обставин,
що ми задовго, аж занадто, з тобою жили поокремо...
І нам не так уже й багато залишилось тепла обіймів...