Не так, не тим нас вчили нотам

Миклош Форма
Не так, не тим нас вчили нотам.
Не той писали нотний стан.
Музичну викладали цноту.
Казали: музика – свята!

Музичних шкіл закрились двері,
І виявилось – все не так.
Все, що писалось на папері, –
В житті не попадає в такт.

Ніхто не виклав ноту «дотик».
Ніхто не взяв акорд «моя».
А у життя лише дві ноти –
Лиш нота «ти» і нота «я»…