Мэдового, сухого витра...

Тамара Крячко
Мэдового,сухого витра
Ны утыхайе в поли гул...
Яка манэсынька йя,хытра,
Лытю з ным,лыпочу " агу'.
Плэтэ мыни вин косы куци,
Пылякой забывайе рот...
Мэнэ качайе сонце в люльци,
Цыкавой подайе добро.
Тыплишь мини,чим в батька хати,
Вирнишь, чим схованной за тын...
Така на серци дивкы радисть,
Ничтм йеи ны извысты.

   Использован Кубанский суржик.

  *          *          *
Прыйдэ вэчир,потымнийе,
Заспивайють цвиркуны...
Потянуся до ридни йя,
Тий,шо носэ жупаны.
В жупанах ридни ны парко
Биля пичкы кости грить...
До дидуличкы с цыгаркой
Потянусь,
В його куринь.
Там траву жують коровы,
Кони прывязи грызуть...
Поклонюсь ридни:"Здорови!"
Прыгублю вынця чуть-чуть.
Замытайиця бабуля,
Накрывать на стил начнэ
Два кинця платка-дви гули
Тронуть ласково мэнэ.
Прадид з радисти засмалэ,
Ны курыв пив вика вжэ...
Заскварчить на пички сало,
Вирэр в викна застружэ.
Побалакаю я з нымы
Про свойе житя,биду...
От гиркого сплющусь дыма
Вся,
Зумлийе в сэрци дух.