Хай снег iдзе белорусское

Валерий Новик
Хай снег iдзе скрозь сполахi зарнiцы,
Зямлю пакрые белай прастынёй,
I сонца у гарызонцi заiскрыцца,
Усё упрыгожыу гулкай чысцiнёй,

Як час прайшоу,так ладзiцца прырода,
Гатуе век свой занава пачаць,
I гiне-ажывае год ад года,
I свята жызнi мусiць атмечаць.