Сонет 78 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
                «Тебя я Музой называл...»
                Вильям Шекспир. Сонет 78

«Когда я ночью жду ее прихода,
Жизнь, кажется, висит на волоске.
Что почести, что юность, что свобода
Пред милой гостьей с дудочкой в руке.
И вот пришла. Откинув покрывало,
Внимательно взглянула на меня.
Ей говорю: «Ты ль Данту диктовала
Страницы «Ада»? - Отвечает: - «Я».

Анна Ахматова. Муза


Ти – Муза. Для мене  будеш нею ти завжди,
У всіх моїх посвятах, у  моїм натхненні.
Відомо, у  творчості без Музи – нікуди,
Але  до віршів є байдужі і  смиренні.

Поезія ж бо справжня в цілому не проста,
В ній Муза – мрії і фантазії  несмітні.
Прийшла вона до Данта раз, вкласти щоб в уста
Його сторінки  «Аду», генія лиш гідні.

Постійний  Музи у моїй творчості прихід ,
В тобі я  Музу бачу в піднебесній мрії.
Твій погляд зачаровує мене  і гріє,
Народжуючи в віршах фантазії політ.

Поезія – вся ти. Мої всі почуття
Рідня мистецтву в відблисках  життя.