Конвалii

Гойнолка
Хто намисто розсипав по саду?
Хто перлини докупи зібрав?..
Хто прикрасив собою леваду?
Зірочки хто в садУ розкидав?..

Та це ж бусинки мабуть дрібненькі
Нас чарують красою в цей час...
Це - промінчики сонця раненько
По землі... що так радують нас...

Ви такі, наче в лісі ліхтарики,
А іще - як з намиста сльоза,
Ви - розбитого серця кристалики,
Що в душі залишає тугА...

Як чарує ваш одяг весняний!..
Та хвилює як ваш аромат!..
Наче сміх білосніжно-духмяний,
Ви прикрасили дивний мій сад!

Хоч беззвучно дзвенить той дзвіночок...
Та прислухайтесь... Чуєте звук?..
То тремтить ніжний їх голосочок -
То конвалії тихо цвітуть!...