Сонет 79 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
                «Когда один я находил истоки…»
                Вильям Шекспир. Сонет 79

Немов  видіння Пушкінське чудове,
Переді мною ти з’являєшся… Тоді
Захоплять  враз сміливо мрії молоді,
У вірш натхнення легко знайде слово.

В  тобі початок творчості моєї,
Сонет, мов  промінь сонця, про красу твою.
Тобі лиш вірші  безкінечно я творю,
Всі в почуттях від  красоти твоєї.

У віршах твій я прославляю образ,
Твою великодушність, легкість, красоту.
І дружби довгими роками чистоту,
І вид твій, що скорив мене воднораз.

Тобі писати кличе голос мій, зове,
Можливо, моє слово зовсім не нове.