Про вдовицю Одарочку гумореска

Валерий Сентюрин
Василь,  селом  чутки  ходять, що,  начебто,  ти
Взяв  Одарочку  вдовицю за  скриньку  з  грішми
Хоч  незадовго  до  того  іншу  ти  кохав,
І  днював  у  неї  в  хаті, та  вже  й  ночував

Та  невже  ти,  чоловіче, сором  загубив,
За  якісь  погані  гроші  кохання  згубив,
Та  не  вірю, хоч  вбий  мене,  що  таке  ти  вправ,
Ну  скажи,  що  по  любові  ти  Одарку  взяв.

Слухай,  Степан,  слухай,  друже –все  тобі  скажу,
Так,  нелегко  я  з  Одаркой  створював  сім’ю,
Довго,  скажу  я  ,вагався, і  рішивсь  таки,
А що  скриньку  взяв  з  грошима – то  вже  по  любві

чутки - слухи,скринька - шкатулка,сором - совесть,вправ - сотворил,
створював - создавал, вагався - сомневался