I якщо запалити одну свiчу

Марина Гареева
І якщо запалити одну свічу – то відразу святі всі лиця

стануть в теплому, наче вуста в «мовчу», – тільки полум’ям слід молитись.

І якщо западе на мовчанку ніч – тільки місяць вестиме судно

затонулих будівель, лише поклич – у фіранках зійдуть підсудні

тихі квіти, яких веслувати ще не навчили, хіба що жити…

безборонно плистимуть на дно дощем, витрачатимуть, наче діти,

пелюстки на бажання, яких ніхто не почує – занадто пізно:

ми всі виросли з слів – і прийшов потоп, залишаючи смужку пісні.