А над терриконом едкий дым стоит. укр язык

Пётр Лавренчук
 А над териконом їдкий дим стоїть.

                ОЛЕКСАНДРУ КИРИЕНКО ТА ВАСИЛЮ НІЖИНСЬКОМУ
                ПРИСВЯЧУЕТЬСЯ:
А над териконом, їдкий дим стоїть,
Посипаний мінами  хлопчина лежить
А над териконом їдкий дим стоїть,
Розірваний міною наш козак лежить.

Щоб бути дорослим вуса відпустив,
Сашко у двадцять років життя ще любив
Щоб бути дорослим вуса відпустив,
Сашко у двадцять років життя ще любив.

Він коханій дівчині,не сказав люблю,
Загинув героем, у "наглім" бою.
Він коханій дівчині, ще не сказав люблю,-
Розірване тіло, у тяжкім бою.

Біля шахти Бутівка,голову зложив,
Скупаний Десною та росами рідний край любив,
Біля шахти Бутівка, голову зложив,
Скупаний Десною та росами,рідний край любив.

Не плач моя матінка,що не повернувся додому,
Відновиться Авдіївка,Донецьк здолае драму.
Не плач моя матінка,що не повернувся додому-
Відновиться Авдіївка,Донецьк здолає драму.

Не журіться сестри,та Романе-брате,
Я вас, із Всесвіту, буду захищати
Не журіться сестри,та Романе - брате,
Як, ангел охоронець буду захищати.

Козацького духу,ніхто ще не здолав,
А я з побратимом Василем  голову поклав,
Козацького духу,ніхто ще не здолав-
А я,з побратимом Василем голову поклав.