Способность к восприятию, Со-Знанье

Васыль Брыль-Кобзар
І где то это выпісал ты так?

Даваjця пагаворыма сціхамы!
Пра што, пра што! Пра наша разьвіцё б. –
А ты не ведаш, шо такое Прана?
А Прагна, МагНум, Шруты, Гаты… – Чьто?!

Да я іх знаю вш прама зь назубок сь.

І вот мы jідым дальшыj всё і далыj:
Ну, харашо. А чо такоj Собор? –
Ды эта духав свентыя склікане!
Ну, как не разумееш шэ, Васёк!?

І в духе, да, і віданьні бумажным
Ужэ і тут вам ложкы прам да в боршч.

А шо ж такэ дэ есця в полі Разума?
Сознаніе? Махат? Чы гэ вжэ шось?
Способность к васьПрыятЦію НЕ ВасеньКі Зь.
А тока-тольКі сь кіці гынды во.

Ты що-ты що! Такія бо ласкавкі!
Мурлыкаюць! Во ж скора j сам гаж Бог!
І ходзюць, лазюць!.. Божэ Ты міj правыj!
І там, дэ О… сам заседат СаjБор.

Мы гонды во j закончыв бы j розмову ж.
Да вуж, ты ж ба, па-сатавому: гавк!..
Но этто в ліскы ш так, зашла Сорочка.
А не жэ баjло дбаjнэ там на дачц.

Мы ж не і разлічаем голоса j.
Куда нам уж да некія Ужат,
Шо  всё хацят загабаці і в Мняв.
Да-да, мы не жэ тут уш Барс.

Такы вот в нас дела са Хвані-Рат.
Оно ж кабы цвело і пахла в твань.
А шо до ласкы поніМаня – мань
Ведзь взведалі j іj Ману аж.

...цветёт-цфецёць во ув Цьвейга жэ палка.
А НЕ ціп ля й Анькый васьТорг