Лина Костенко. Меня с детства любят все деревья

Татьяна Шамсиярова
Меня с детства любят все деревья,
и понимает бузиновый Пан,
и почему хрустальная от капель верба,
мне прошептала: "Здравствуй" - сквозь туман.
И почему леса заждались меня снова,
на щит подняв и солнце, и зарю.
Я их люблю, и знаю их я говор.
Я с ними тем молчаньем говорю.

Оригинал:

Мене ізмалку люблять всі дерева…

Мене ізмалку люблять всі дерева,
і розуміє бузиновий Пан,
чому верба, від крапель кришталева,
мені сказала: "Здрастуй!" - крізь туман.
Чому ліси чекають мене знову,
на щит піднявши сонце і зорю.
Я їх люблю, я знаю їхню мову.
Я з ними теж мовчанням говорю.