Невчасне повернення гумореска

Валерий Сентюрин
Пів  року  чоловік  в  краях  дальніх
Зелень  заробляв,
І  нарешті  в  рідну  хату
Він  примандрував,
Жінці  каже:
Цю  подію  будем  святкувать,
В  ресторан,  який  захочеш,
Можем  завітать

Будем  сьогодні  розважатись,
Геть  усі  діла,
Хіба  ми  того  не  варті,
Хай  гуля  душа
І  душі  свято  привело
В  ресторан «Кавказ»,
Потім  чомусь  порішили –
Ні,  це  не  про  нас,
На  таксі  поїхали
В кафе «Океан».
Потім  раптом  опинились                В«Чио-сио  сан»

Вийшли  з  того  чиосану
Він  їй  сповіща:
Золотце , до  тебе  їдем,
Бо  без  хати  я,
Ні,  до  мене  теж  не  можна,
Бо  з  якогось  перця
Благовірний  мандрівник  мій
До  дому  приперся