Когда затухнут звездны.. Укр. язык

Андрей Шаповал
Коли затухнуть зорі знаєш?
Коли прийде кінець всьому?
Живеш собі і знать не знаєш,
Чи на початку чи в краю.

Чи всесвіт тільки народився,
І його час прийде колись,
Чи всесвіт все ж таки схилився,
І старця час  веде кудись.

Але навіщо знать це люду,
По міркам всесвіту - це пшик,
Який живе всього секунду,
І розтає мов льодовик.

Пізнайте води темно сині,
Пізнайте край високих гір,
На цій пилинці, в цьому світі,
Яку ще кличуть словом – дім.

Авжеж світило теж затухне,
І наший дім помре в той час,
Але скоріше це настане,
Через людей, все через нас.