Иоанну Крестьянкину 6

Елизавета Судьина
There are such saints - as a ray,
And their white light is like a carpet,
And they prolong their way
carelessly-towards highlands.

They are not believed by thise who,
cannot jump on the ground.
And not a step back you mayl do
since you are in their hands.

You can tell them: you are an eagle,
carrying a baby in your teeth,
but because it is high - it is easy,
And they will not be knocked down from cliffs.

Paradise is - their transformation,
metamorphosis - is their role,
from them the spring is germinating,
And the earth is raised to a rose.

Milky way moves its living by them,
Planetarium - for them - longs.
Their clothes are - metaphors,
Light that's hidden behind the words.

***

Иоанну Крестьянкину 6

Есть такие святые, как луч,
и их белый свет - как ковер,
И они продлевают путь
безалаберно-высоко.

И не верят им кто стоят,
а не прыгают по земле.
И ни шагу нельзя назад,
раз однажды ты в их руке.

Можно им сказать: ты - орел,
что младенца  несешь в зубах,
и легко, ибо - высоко,
и они не собьют со скал.

Это их превращенья - рай,
Это их часть -метаморфозы,
и из них прорастет весна,
и земля воскресает в розы.

Это ими жив Млечный петь,
и стремятся - к ним - в Планетарий.
Их одежда - метафор суть,
светом скрытая за словами.