Я мандрую дорогами

Михаил Онищенко2
Я  мандрую  дорогами.

Я  мандрую  дорогами,
Зі  своїми  тривогами.
І  несу  хрест  важкий,
То  чому  ж  я  такий?

Чи  така  моя  доля,
Як  гірка  та  неволя.
А  душа  десь  літає,
Може  щастя  шукає.

Нема  сну  і  покою,
Лиш  туга  за  тобою.
І  сум  тисне  груди,
Та  тебе  не  забуде.

То  лиш  маю  надію,
Про  яку  тільки  мрію.
Я  зустрінусь  з  тобою,
Попрощаюсь  з  журбою.

І  не  добрі  ті  люди,
Їх  немало  повсюди.
Вони  нас  розлучили,
Не  дай  Боже  їм  сили.

Та  нехай  вони  знають,
Що  мене  не  зламають.
Я  ж  пішов  мандрувати,
Собі  долю  шукати.

І  як  буде,  так  буде,
Я  погане  забуду.
Та  звернуся  до  Бога,
Поки  в  серці  тривога.

Поможи  мені  Боже,
Хто  крім  тебе  поможе?
Навчи,  в світі  жити,
І  життя,  як  любити…

   08:30.21.04.2017.