Радзiма

Юры Шышко
Белы дзед ня толькi мудры , сiвы .
Цудаў цуд   - неверагоднай сiлы .
Белых птушак рух павольны  дней.

Жоўты луг  , гарачы белы чэрвень .
Белы снег  ды поўны казак снежань .
Белая вэлюм *- жыцця ручай.

Каляровы рух - мае  аблокi  .
Мроi белай, бездань вiрлавокi .
Белае  жыццё маiх людзей.

Людцы белыя - ты толькi iх паслухай!
Не памылiсся нi  зданню, нi парухай,
Час стагодзяў - белы попел дней.

Бо бацькоў малiтвай вышыванкi ,
Абняло жыццё  - жыццём  каханкi ,
Ад зямлi  да неба - Беларусь !
Пасярод сусвету  - Русь !

* - фата