А мне бы...

Стас Осенний 2
                Give me a doctor partridge-plump,
                Short in the leg and broad in the rump,
                An endomorph with gentle hands
                Who'll never make absurd demands
 
                That I abandon all my vices
                Nor pull a long face in a crisis,
                But with a twinkle in his eye
                Will tell me that I have to die.

                Уистен Хью Оден


А мне бы синь осенней выси,
Где лёгких туч хрустальный бисер,
Что той верёвки поутру
Снега бельишка на ветру.

Да чтоб листвы вокруг метели,
Придётся коль взойти с постели
Туда, наверх, на небеса,
То с ратным златом в волосах.