Я счасце ме убачыць гэта рамяство

Юры Шышко
 Спякотны iзышоў на вечар дзень,
 I ля плiты,  рыхтуючы вячэру,
 Яна ня бачыла , за шыбай прашмыгнула цень,
 Бо брала ўсё на веру цi - ня веру.

 У хаце, з жыхароў, не толькi абразы,
 Ясчэ жыве сласлiвая кацяра.
 Жыве лагодны дух яе цяпла .
 I  рухаецца ноч  нiбы тa хмара.

 Ў вячорку Зорка, у Небе, не дае спакою,
 I нават на пярыне не заснуць,
 Бо толькi мроiць аб сваей пясчоце,
 Уласлiвы Божа адкрывае пуць.

   Яна не ведае нiчога аб каханнi,
   Цукрова млее ружавы жывот,
   I шэпчуць вусны - спiць лагоднае дыханне
   Ледзь прыадкрыты мяккi рот…
               
 Ноч распусцiлася і згаслi  Зоркi,
 Каровы рухаюцца у поле i нясуць малачны пах,
 I толькi, быццам счасця накiрунак,
 Бы голас малага  Анёла у Нябесах,
 Спявае нiкoму нябачны птах.