Сонечны дзень

Юры Шышко
Ўздоуж плота старога, ды  бэза сядога ,
дзе брамка адчынена часу былога , 
дзе курка кудахчэ  …

 Карова плыве !
У гарачым  паветры, да дому -  да клуні ,
вядро  малака-сыру – масла нясе .
Я  босы, у пылу сам, і з кiем у руцэ ,
 
 Караву лякаю !

 Карова плыве..

Страшэнные рогі нясе  у вышы , 
І мокрая пыца жуе камышы ,
Вірлавокі  у Ласкі неба сінню цвітуць ,
Ды пыльныя сцежкі ад сонца гудуць .

Мяне наша Ласка - дужэ любіла ,
 Звярнулася:
 -  МУ-у-у, відавочна забыла ,
што я, шчэ, ня смелы ,
І  хоць  не малЫ.
Карава старэйша,ёй больш  тры гады .

Праз сені , у хаце , у шчасці жывуць ,
Па шыбе дзве мухі  гавораць - гудуць .
Бабуля у хустачцы , белай бы німб ,
Як поле - гарачым ,  духмяным як дом ,
Напоіць бялюськім
 Мяне малаком .

Ласка - імя каровы