Я у Ганулю закахауся

Людмила Шаблыко
Я  ў Ганулю закахаўся
І  да старца я падаўся:
"Ты скажы мне,галубок,
Як знайсці мне той лясок,
За  якім  жыве Гануля,
Мая   любая   красуня?"
Адказаў тут старац мне:
"РОспач згубіць там цябе.
Не  хадзі  шукаць  яе,
Тваё  каханне прападзе.
Стрэнеш лЮбую дзяўчыну,
Будзеш ты кахаць Яніну.
З ёю шчасце ты знайдзЕш,
Як  у казку пападзеш!"