Позняе Каханне

Ключник Олег
Зараз як табе жывецца,
Добрая мая, мілая мая?
Як у гады тыя сэрца б'ецца -
Бачу ізноў я -
Казку гэтай ночы
І каханай вочы!

А паміж намі - Вечнасці  - рака!
Горы, аблокі,
Доўгія вякі!
Расстанне Вечнасцю - цяпер трываю:
Я дагэтуль цябе адну - Кахаю!

Успаміны мінулай той пары -
Дзіўныя светы,
Хвалебныя светы!
А тых святов не можна палічить!
І доўгіх гадоў з табою мне - не злічыць!...

А паміж намі - Вечнасці  - рака!
Горы, аблокі,
Доўгія вякі!
Расстанне Вечнасцю - цяпер трываю:
Я дагэтуль цябе адну - Кахаю!

І буду я з табою в мора кветак!
У мноствах Сусветаў!
Рознасных сусветаў!
Цябе пра то прызнаюся толькі я -
Светлая Любов - мая!...

А паміж намі - Вечнасці  - рака!
Горы, аблокі,
Доўгія вякі!
Расстанне Вечнасцю - цяпер трываю:
Я дагэтуль цябе адну - Кахаю!

10.04.2017