Як там було?.. Вздовж берега

Наталка Змиивна
…Як там було?.. Вздовж берега плинула, мов та ріка.
Віяло теплим леготом, танула крига крихка.
...Спогад обіймів лагідних, тих, що немов не було...
З берега в річку падало всяке квітуче зело.

Хвилі, мов пальці, пестили
Берег, що ніби закляк.
Листя-слова улесливі
І пелюстки відтак
Знову мов кригою вкрилися.
Хвиль уповільнився біг...

Все, що мені наснилося,
Зникло в очах твоїх.


07.04.17