Dusza bez adresata

Алла Польская
DUSZA BEZ ADRESATA

21.06.1947 – dotyczy dnia urodzin autora

Jak jestem powiazana z zodiakiem?
Jakim oznaczona jestem znakiem?
Ziemia i niebo, a ja jakby miedzy…
Jaki moj los? Brakuje mi wiedzy.

Astrolodzy maja chwile zaskoczenia,
Nie zdaly egzaminu ich obliczenia.
Niektorzy twierdza - znak moj Rak,
Inni, ze Bliznieta - zodiaku znak...

Powiedzmy otwarcie, to trudne pytanie,
Obronic znak swoj musze pewnie.
Tej nocy astrologowie zawiedli nieslychanie.
Gdy urodzilam sie, zapomnieli o mnie ...

Za co mam takie „wyroznienie” ?
Za jakie grzechy - nie mam pocieszenia?
Zadaje pytanie, jako sensata*,
Dlaczego moja dusza nie ma adresata?


15-03-2017
                ***

* sensata – dawniej okreslenie kogos wyrozniajaco madrego

AP (wersja oryginalna – ru)