Дощем залопотiло

Наталья Люшневская
З"явивсь росток тоненький хмари.
Принишк залитий сонцем степ.
Росток пливе з-за небокраю -
За мить він вкрив гори хребет.

Все розроставсь та гнався вгору -
Вже торжествує на весь світ!
Закрив він неба синь прозору
І громовиця шле привіт!

    ***

Ось луснув навпіл схил гори -
Сяйнула блискавка згори!
Нараз гримить все стугонить -
Дощем рясним вже лопотить!