За жды усё на розных берагах...

Евгений Пешко
Заўжды усё на розных берагах,
А я плыву чамусьці па раццэ,
Адзін крычыць, плыві адсюль туды,
Другі назад, да берага заве.

А я маўчу, не клічу нікаго,
Ды не баюсь, што хутка патану,
Бо я адзін сярод ракі плыву,
Мне ўсё адно: жыву ці не жыву.