Милой украинке Джекки Иванко. укр. язык

Пётр Лавренчук
                Джеккі Іванко
Співала Зевсу, жива Галатея,
Та американцям у Білого будинку,
В цей час орел клював печінку Прометея-
А світ, так прагнув любові та відпочинку.

Мова англійська, та душа українська,
Пісню патріотки кожен зрозумів!
Зевс на неї так хтиво дивився,-
Мабуть, як Европу викрасти хотів.

Гімн це патріотична душа  нації,
Українка співала молитву американців.
Зевс та Гера викупали її в оваціях,-
Для розуміння патріціїв,плебеїв та іноземців.

Американська діва з українським корінням,
Вишуканість та велич Олімпського народу.
При різних поглядах, едині своїм сумлінням-
Навіть на Олімпі, не заховаєш українську вроду.