Издалека

Блантер Татьяна
Когда весною закукует
В лесу кукушка на заре,
Ты вспоминай весну другую,
Когда ты повстречалась мне.

Припомни всё, что было мило,
И сердцу дорого далось.
Забудь, что всё давно остыло,
Что отгорело,улеглось.

Припомни всё, что нагадала
Кукушка в чаще о любви.
Забудь, как пряталось, играло,
Желанье с нами до зари.

Забудь, что эхо не вернется
И не к тебе, и ни ко мне.
Пусть просто сердце отзовется
Одно другому по весне.

     *****

Калi вясною закукуе
Зязюля ў лесе ранiцой,
Ты прыгадай вясну другую,
Сустрэчы нашыя з табой.

Згадай ўсё што сэрцу мiла,
Што сэрцу дорага было,
Забудзь, што ўсё адгаманiла,
Адкукавала, адышло.

Згадай усё што нам жадала
Зязюля ў гучным гушчары
Забудзь што ў хованкi гуляла
Жаданне з намi да зары.

Забудзь што рэху не вярнуцца
Нi да цябе, нi да мяне,
Забудзь!.. Хай сэрцы адгукнуцца
Адно другому па вясне.


З далёкага
Аркадзь Куляшоў  http://vershy.ru/content/z-dalekaga С белорусского